Indien - landet som förändrar hela din världsbild.

Jag och min vapendragare Emmy har lämnat vår bomullstillvaro i Sverige för att söka lyckan i Indien. Vi byter ut de halvtrista salarna på Mälardalens Högskola mot Welingkar Institute of Management i Mumbai (Bombay). Vi lämnar kvarg, bandyklubbor, jantelagen och en stabil tarmflora hemma och byter ut det mot en årsförbrukning av imodium plus, 40 grader, total trafikkaos, fantastisk kultur och en kulinarisk käftsmäll á la himmelriket. Här beskriver vi kulturkrockar, vardagen och annat som vi upplever. En och annan bild laddas upp när nätverket tillåter. Följ vår resa och fall pladask för Indien så som vi gjort! Kul att just Du hittat hit!

Hemma hos...

Publicerad 2013-03-20 03:35:13 i

Kommer ni ihåg på mellanstadiet? När man var hemma hos någon kompis och mamman kommer in med saft och bullar.

Vi tog tidsmaskinen bakåt i tiden idag. Typ. Smital, som blivit vår bästa vän här i Mumbai, går i vår klass och hjälper oss med allt mellan himmel och jord. Vi käkar på roliga restauranger och han lär oss det mesta om Indien. Hans familj var dock lite tveksamma till en början att han hängde med två europeiska tjejer. Jag skickade med honom lite Daim och annat svenskt godis till familjen och efter det var vi godkända. Så idag åkte vi hem till honom och hälsade på hans mamma och jobbade med ett skolprojekt. Hon bjöd på tre indiska snacks och kom sedan in på rummet med en bricka tropisk juice. Helhjärtad mellanstadiet-style!

Vi blev även bjudna på återbesök så vi är nog godkända.. :)

Indiska hem skiljer sig mycket från svenska. Plaza interiör skulle inte göra ett hemma hos-reportage om jag säger så. Lustiga färger, ganska kalt och opersonligt och sedan mycket religiösa inslag med tavlor och målningar och glitter.

Hej svej!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela