Indien - landet som förändrar hela din världsbild.

Jag och min vapendragare Emmy har lämnat vår bomullstillvaro i Sverige för att söka lyckan i Indien. Vi byter ut de halvtrista salarna på Mälardalens Högskola mot Welingkar Institute of Management i Mumbai (Bombay). Vi lämnar kvarg, bandyklubbor, jantelagen och en stabil tarmflora hemma och byter ut det mot en årsförbrukning av imodium plus, 40 grader, total trafikkaos, fantastisk kultur och en kulinarisk käftsmäll á la himmelriket. Här beskriver vi kulturkrockar, vardagen och annat som vi upplever. En och annan bild laddas upp när nätverket tillåter. Följ vår resa och fall pladask för Indien så som vi gjort! Kul att just Du hittat hit!

Snabbis

Publicerad 2013-01-28 15:25:22 i Allmänt,

Hallihalloo.
 
Snabb uppdatering eftersom vi har lyxen att ha wifi på rummet nu och datorn tillhands.
 
Jag är sjuk, en rejäl Bali-belly som det så fint heter nu så sängliggandes och Emmy kämpar med en förkylning och halsont. Vi är nu tillbaka i Kuta, har hämtat våra väskor och bor på ett annat ställe som förhoppningsvis inte inkluderar bed bugs i priset. Resan med båt från Gili tog lite längre tid än väntat, men vi satt ute och det fläktade rejält. Någon hojtade till och plötsligt såg vi delfiner som hoppade och simmade längs med båten. Så mysigt! Sen var det buss till Kuta. Efter några lugna dagar på en ö utan trafik blev det en chock över alla bilar, tutor och avgaser när man kommer tillbaka till det.
 
Nu är vi både nervösa och förväntansfulla inför Indien. Det börjar dra ihop sig.. Jag har både fjärilar i magen och är nerös och laddad på samma gång. Hur kommer det se ut? Hur kommer vi bo? Hur kommer skolan vara? Just nu är jag dock glad om vi blir bra innan vi ska vara på resande fot igen och sätta oss på ett plan 7 timmar med mellanlandning. Ber till förkylningsguden och tarmfloraguden.... KÄMPA!
 
Kram!

Kommentarer

Postat av: Pia Nordlander

Publicerad 2013-01-28 21:19:20

Det är bra om ni börjar vänja er vid mycket folk och trafik ;) så himla spännande att få läsa hur ni har det. Fortsätt att skriva.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela