Indien - landet som förändrar hela din världsbild.

Jag och min vapendragare Emmy har lämnat vår bomullstillvaro i Sverige för att söka lyckan i Indien. Vi byter ut de halvtrista salarna på Mälardalens Högskola mot Welingkar Institute of Management i Mumbai (Bombay). Vi lämnar kvarg, bandyklubbor, jantelagen och en stabil tarmflora hemma och byter ut det mot en årsförbrukning av imodium plus, 40 grader, total trafikkaos, fantastisk kultur och en kulinarisk käftsmäll á la himmelriket. Här beskriver vi kulturkrockar, vardagen och annat som vi upplever. En och annan bild laddas upp när nätverket tillåter. Följ vår resa och fall pladask för Indien så som vi gjort! Kul att just Du hittat hit!

Goa dagar

Publicerad 2013-02-26 09:11:15 i

Just another day in paradise... Ligger på en madrass med kuddar uppfluffade bakom ryggen. Surplar på en kaffe och blickar ut över havet.

Det är 33 grader, klarblå himmel och dessutom lågsäsong så vi är praktiskt taget ensamma på stranden. Vi valde dessutom ett väldigt tyst och lugnt ställe i Goa, men det tar tre minuter att åka till Palolem som har lite mer liv och rörelse.

Utefter stranden ligger små restauranger med rislampor och lite enkla parasoll med största delen sittbord med kuddar. På kvällen tänds det grillar där det lagas färsk fisk med en underbar doft av indiska kryddor blandat med västerländska influenser. Personalen tänder små levande ljus i sanden och himlen är stjärnklar.

Här om kvällen satt jag och Emmy och delade på en hel tonfisk med sallad omgiven av levande ljus och blickade ut över havet och natten. Känslan av lugn och ren och skär lycka var fullkomlig! Jag vart lite kär i livet. Igen! ;) Några locals som äger hotell här slog sig ner och berättade om Goa, kulturen och mycket annat intressant. Bland annat berättade dom att regeringen tvingar dom att riva alla bungalows och hotell efter säsong. Så varje år rivs dem för att sedan byggas upp igen! Detta för att stället ska få behålla sitt lugn och inte byggas på höjden och förstöras (så som många ställen i tex Thailand). Slöseri på resurser men en fin tanke.

För lugn, det har dom verkligen lyckats med! För partysugna finns dock en lösning som heter Silence party. Man väljer en av tre kanaler med tre olika DJ:s efter smak och sedan dansar man natten lång med hörlurar på en bar. Måste vara sjukt underhållande att beskåda! Får se om vi hinner med detta innan vi far hem.

Får ni chansen, åk till Goa! Det går charter hit :) pinsamt billigt med mat och boende och bort från strandförsäljare, discodunk och överviktiga topless-solande tyskar. Man får det bästa av två världar.. "Västerländsk" semester men med indisk mat och underbara människor och yoga på stranden. Här hittar man lugnet vare sig man vill eller inte. Helt magiskt!

Kram!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela