Indien - landet som förändrar hela din världsbild.

Jag och min vapendragare Emmy har lämnat vår bomullstillvaro i Sverige för att söka lyckan i Indien. Vi byter ut de halvtrista salarna på Mälardalens Högskola mot Welingkar Institute of Management i Mumbai (Bombay). Vi lämnar kvarg, bandyklubbor, jantelagen och en stabil tarmflora hemma och byter ut det mot en årsförbrukning av imodium plus, 40 grader, total trafikkaos, fantastisk kultur och en kulinarisk käftsmäll á la himmelriket. Här beskriver vi kulturkrockar, vardagen och annat som vi upplever. En och annan bild laddas upp när nätverket tillåter. Följ vår resa och fall pladask för Indien så som vi gjort! Kul att just Du hittat hit!

Framförhållning på Hindi?

Publicerad 2013-02-23 12:20:38 i Allmänt,

Igår sent på kvällen tittade vi schemat på nätet. Då hade det uppdaterats att vi skulle ha Market Research från 9.00-18.00, samma professor och inga speciella raster. Där rök det lördags-träningspasset tänkte vi. Gick och la oss relativt tidigt för att komma upp. När vi väl är i skolan så får vi veta ca 9.20 att det inte är någon lektion just då, men att den eventuellt är framflyttad till 15. Men det får vi inte veta förns där i krokarna.
 
Vi blev glada för då fick vi ju faktiskt en lucka till att träna. Gick hem och bytte om. Väl framme på gymmet säger damen i repan att det är stängt för underhållning. Happ. Bara att gå hem och byta om igen då.
 
Efter halva dagen hade vi åstadkommit...ingenting. Vi gick och käkade lunch och begav oss sedan till lektionen som "kanske" skulle inträffa. Professorn kommer 40 minuter försent för att sedan fråga ut mig och Emmy framför resten av klassen varför vi var i Indien och vad vi ville ha ut av denna vistelse och att vi skulle presentera oss själva. Sedan berättade han om Indien och folkmängd och rabblade massa siffror jämfört med Sverige. Han skrattade högt efter att ha frågat hur många som bodde i Sverige.. "9 miljoner?! You call that a country?! We call it a suburb..." Vi skrattade högt, för det är så sant. Vi gick alltså inte igenom något väsentligt what so ever. Sedan avrundade han lektionen med att det bara stått på schemat att det var från 9.00-18.00 för att lura dit alla studenter till campus eftersom det pågick en management-mässa. Han bad om ursäkt för att dom lurat oss två också med detta. Luuuuuuring deluxe.
 
Det roliga var att vi och två till var de enda som blev lurade att gå dit 9.00 imorse, resten av 60 pers genomskådade bluffen och låg hemma och sov. 
 
Nu har vi packat, och om allt går som det ska sitter vi på ett tåg till Goa ikväll kl 23 som anländer imorgon förmiddag. Om allt går som det ska, vill säga. Vi börjar dock komma in i detta nu och skrattar mest åt situationerna som uppstår. Det blir inte alltid som man tänkt sig!
 
Ha en trevlig lördag som förhoppningsvis blir som ni planerat! Kram! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela