Indien - landet som förändrar hela din världsbild.

Jag och min vapendragare Emmy har lämnat vår bomullstillvaro i Sverige för att söka lyckan i Indien. Vi byter ut de halvtrista salarna på Mälardalens Högskola mot Welingkar Institute of Management i Mumbai (Bombay). Vi lämnar kvarg, bandyklubbor, jantelagen och en stabil tarmflora hemma och byter ut det mot en årsförbrukning av imodium plus, 40 grader, total trafikkaos, fantastisk kultur och en kulinarisk käftsmäll á la himmelriket. Här beskriver vi kulturkrockar, vardagen och annat som vi upplever. En och annan bild laddas upp när nätverket tillåter. Följ vår resa och fall pladask för Indien så som vi gjort! Kul att just Du hittat hit!

Festisar på hög nivå

Publicerad 2013-02-17 18:19:33 i Allmänt,

Four Seasons Hotel har en takbar på 33:e våningen, Air. Självklart under bar himmel med utsikt över Mumbai och havet. Det är lyx på nivåer jag knappt snuddat vid förut. När vi anlände med taxi kom alla andra i snygga bilar med tonade rutor, körandes av privatchaufförer. Skybar ligger i lä. Lite så.

För att ens få komma in måste man betala 2500 rupier, som är det minsta man MÅSTE spendera där uppe.

Väl uppe träffade vi kul folk, njöt av utsikten, drinkar och musiken. Inbillade mig nästan att det var frisk luft där uppe också, som nästan inte smakade avgas. Om jag låtsades riktigt mycket att jag var på Björnön och sprang milen.

Vi stod med en norsk kille under nästan hela kvällen och han påpekade att det var konstigt att inga indier kommit fram och härjat med oss, eftersom vi var tre, europeiska tjejer. Vi tänkte att så farligt kan det ju inte vara... När vi sagt hejdå till honom så fick vi bita i det sura äpplet. Likt flugor som dras till skit, eller likt myggor dras snabbt som blixten mot en gatlykta omringades vi av indiska pojkar i alla möjliga format. En berättade på knackig svenska att han sett en älg i Uddevalla. Det var med nöd och näppe vi kom därifrån efter att ha både vänligen men bestämt armbågat oss igenom svärmen.

När vi kom hem vaknade inte nattvakten, men jag började göra lite suspekta ljud, parningsrop och diverse truddilutter och tillslut blev vi insläppta.

Gårdagen tåg hårt på krafterna, idag har vi hängt på Phoenix mall, ätit sallad och gått på bio, Lincoln. Bra film! Vi mötte upp en tysk kille och en norsk kille som jobbar här i Mumbai. Innan bion ställer sig alla upp och nationalsången spelas på duken. Sedan kommer det en filmsnutt på några minuter om hur farligt det är med rökning och så visar dom groteska bilder på människor som insjuknat i cancer.

Fortsättningsvis så står det under hela filmen i högra hörnet en varningstext med "rökning dödar så rök inte för då dör du"! Inte alls störande när det tar upp två meter av den stora filmduken. Sen var det även halvlek och bensträckare efter halva filmen. Och så spelas den avskräckande "rökningdödar"-filmen igen.

God natt! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela