Indien - landet som förändrar hela din världsbild.

Jag och min vapendragare Emmy har lämnat vår bomullstillvaro i Sverige för att söka lyckan i Indien. Vi byter ut de halvtrista salarna på Mälardalens Högskola mot Welingkar Institute of Management i Mumbai (Bombay). Vi lämnar kvarg, bandyklubbor, jantelagen och en stabil tarmflora hemma och byter ut det mot en årsförbrukning av imodium plus, 40 grader, total trafikkaos, fantastisk kultur och en kulinarisk käftsmäll á la himmelriket. Här beskriver vi kulturkrockar, vardagen och annat som vi upplever. En och annan bild laddas upp när nätverket tillåter. Följ vår resa och fall pladask för Indien så som vi gjort! Kul att just Du hittat hit!

DU SA VAD?!

Publicerad 2013-02-07 14:24:38 i Allmänt,

Okej party people... Nu börjas det. Vi hade alltså lektion idag i Business Environment. Läraren är en kvinna som ser ut som en gammal spådam. Otroligt auktoritär men samtidigt mycket karisma. Jaha, vad är problemet då, tänker ni? Joo.. Såhär är det: Hon kan nämligen inte säga F så hon säger P istället. On top of that...hade hon en sån där riktigt, riktigt rejäl indisk dialekt. Och pratar snabbare än blixten. Hela Pöreläsningen tog jag i Prån tårna Pör att Pokusera på ekonomiska Paktorer och "piftypive years op this pillosoppii".
 
Jag ville pnissa rätt ofta men vågade paktiskt inte. Det var en helt annan stämning i klassrummet till skillnad från pörra pöreläsningen och så port någon verkade lite disträ så pick hon den personen att plytta pram till pörsta raden. Detta blir en rejäl utmaning denna termin! :) (Ni kanske märker hur drygt det är med detta, så jag slutar nu.)
 
Man märker att det är lite annorlunda än vi är vana vid i klassrummet. När någon var disträ, förutom att de fick flytta längst fram, så ställde hon också frågor om dom tyckte att det var rättvist att deras föräldrar betalade en sån fin utbildning medan dom inte gjorde det dom var här för. Sen pratade hon mycket om hur vi var framtiden och att vi hade chans att påverka Indien och världen, men inte om vi ha bara lite kunskap utan bara om vi tog till oss ALLT. Dessutom pratade hon om hur hård konkurrensen är för att få jobb i Indien. Så det var lite skrämseltaktik, men det verka fungera.
 
Vi väntar nu på att vår middag ska komma levererad. Vi får varje kväll hemkört  "Dabba" vilket är två olika rätter i påsar med ris runt 19.30. Uttrycket "äta här eller på påse" som man ofta hör på kinahaket hemma har fått en ny innebörd. De flesta andra tjejerna som bor här har det ordnat så, och vi tänkte prova på och se hur det är. Vi är som barn på julafton eftersom vi är hungriga redan från 17 och vi intar maten på golvet. Efter maten intar vi en meditationsposition som vi lärt oss från yogan som ska vara bra för matsmältningen.
 
Ha en pantastisk dag gott polk!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela