Indien - landet som förändrar hela din världsbild.

Jag och min vapendragare Emmy har lämnat vår bomullstillvaro i Sverige för att söka lyckan i Indien. Vi byter ut de halvtrista salarna på Mälardalens Högskola mot Welingkar Institute of Management i Mumbai (Bombay). Vi lämnar kvarg, bandyklubbor, jantelagen och en stabil tarmflora hemma och byter ut det mot en årsförbrukning av imodium plus, 40 grader, total trafikkaos, fantastisk kultur och en kulinarisk käftsmäll á la himmelriket. Här beskriver vi kulturkrockar, vardagen och annat som vi upplever. En och annan bild laddas upp när nätverket tillåter. Följ vår resa och fall pladask för Indien så som vi gjort! Kul att just Du hittat hit!

Är vi Goa?

Publicerad 2013-02-21 04:54:17 i Allmänt,

Nej, men vi ska dit i helgen! Goa ligger söder om Mumbai, nära på kartan men långt tidsmässigt. Det ska vara ett charterparadis med några av världens finaste stränder. Vi återkommer med betyg efter. Det blir indiskt nattåg tur och retur för att spara tid, det sk blir riktigt intressant...

Att fixa biljetter för tåg här i Indien är inte som vanligt. Man kan som turist inte boka via Internet, och indierna själva måste stå i kö på Internet i veckor eller kanske månader för att få en plats. Detta är för att dom är så många. Turister med turistvisum har förtur. Dock faller vi lite mellan stolarna som studenter med studentvisum, för vi hör inte till någon kategori. Vi fick helt enkelt åka till stationen och hoppas på vår tur och änglavakt. Spela lite dumma.

Väl framme i kassan låtsas vi som ingenting och säger vart vi ska och sen ska vi visa passen. Han skriver ut biljetterna sen kikar han i passen igen på våra visum och säger "inte tillåtet för studenter. Ni får inte åka." Sedan ger han oss biljetterna och säger: "det blir 4500 rupier". Vi pustar ut och tackar tåg- och reseguden för att Indien är just Indien och att pengar är mer värt än regler.

Så på lördag tar vi semester från "semestern". Det blir ca fyra dagar av chill och strand. Alla verkar ju tro att vi kommer att komma hem bruna så vi måste ju försöka åtminstone. Helt ärligt så är Emmy, som är året runt-brun, vitare här än vad hon brukar hemma. Vi är inte i solen någonting och är vi det så har vi ju långbyxor och långärmat.

Vi har precis varit på gymmet och sprungit, sedan ätit lite färsk fruktsallad med jordgubbar, mango, äpple och pumpafrön. Är nu laddade inför yogan, därefter har vi tre lektioner i rad, utan paus mellan. Man sitter i princip kvar i klassrummet tills nästa lärare kommer dit efter föregående lektion. Till 20.00. Här är det verkligen allt eller inget.

KRAM!

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2013-02-22 23:05:57

Hoppas ni får det härligt. Sola försiktigt:) mammakram

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela