Indien - landet som förändrar hela din världsbild.

Jag och min vapendragare Emmy har lämnat vår bomullstillvaro i Sverige för att söka lyckan i Indien. Vi byter ut de halvtrista salarna på Mälardalens Högskola mot Welingkar Institute of Management i Mumbai (Bombay). Vi lämnar kvarg, bandyklubbor, jantelagen och en stabil tarmflora hemma och byter ut det mot en årsförbrukning av imodium plus, 40 grader, total trafikkaos, fantastisk kultur och en kulinarisk käftsmäll á la himmelriket. Här beskriver vi kulturkrockar, vardagen och annat som vi upplever. En och annan bild laddas upp när nätverket tillåter. Följ vår resa och fall pladask för Indien så som vi gjort! Kul att just Du hittat hit!

Holi festival (colors)

Publicerad 2013-04-03 19:57:52 i

Den 27:e var det Holi Festival här i Indien. Det firas att en ondskefull Gudinna dog och hela världen blev färgglad. Därför symboliseras detta genom att folk går ut på gator och torg för att kasta färg på varandra. Färgen är pulver i starka klara färger och traditionellt sprutar man även vatten på varandra. I år är det dock torka i Indien så regeringen avrådde från vattenkrig så det kletades bara färg.

På morgonen åkte jag, Emmy, Lea och Julius till Christina på Don Bosco Shelter, hemmet för de hemlösa pojkarna. Därifrån åkte vi med ett gäng pojkar, en präst och några volontärer till ett barn/ungdomsfängelse för att "leka holi". Vakterna räknade oss när vi gick in på området och sedan låste dom porten om oss. Innanför befann sig ca 100 pojkar i olika åldrar som alla störtade emot oss med olika färger som dom mosade upp i ansiktet och håret och på kläderna. Vi mosade tillbaka och hade en riktigt rolig dag. Sedan delade vi ut karameller till dom och hälsade happy holi. Efter det fick vi tjejer gå in till tjejfängelset. Detta var obehagligare. Flickorna var äldre och många var offer för både prostitution och våldtäkter medan vissa begått grövre brott. Det var med en klump i magen vi gick därifrån efter att ha lekt Holi. Man önskar man kunde hjälpa alla.

När det hela var över var det lagom kul att först försöka hitta en taxi som ville köra oss helt kladdiga, sedan skrubba bort allt med en timmes dusch. Nu, över en vecka senare är Emmys hår fortfarande blått.

Happy Holi!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela