Indien - landet som förändrar hela din världsbild.

Jag och min vapendragare Emmy har lämnat vår bomullstillvaro i Sverige för att söka lyckan i Indien. Vi byter ut de halvtrista salarna på Mälardalens Högskola mot Welingkar Institute of Management i Mumbai (Bombay). Vi lämnar kvarg, bandyklubbor, jantelagen och en stabil tarmflora hemma och byter ut det mot en årsförbrukning av imodium plus, 40 grader, total trafikkaos, fantastisk kultur och en kulinarisk käftsmäll á la himmelriket. Här beskriver vi kulturkrockar, vardagen och annat som vi upplever. En och annan bild laddas upp när nätverket tillåter. Följ vår resa och fall pladask för Indien så som vi gjort! Kul att just Du hittat hit!

Första avklarad!

Publicerad 2013-04-19 15:50:36 i Allmänt,

Nu har vi haft vår första final exam! En av fem dagar avklarade. På tisdag kväll har vi gjort färdigt vår trimester här! Det kändes helt okej. Liknade på många sätt en tenta hemma, men ändå inte. Inte lika djupgående som hemma och frågorna behöver nödvändigtvis inte innefatta något som nämnts på lektionen, så det är lite bingo med allmän kunskap också.

Vi var först klara av alla tror jag. Senare frågade jag Smital i vår klass varför dom satt så länge. Jag fick svaret att i princip alla sitter av hela den utsatta tiden. Bara för att. Till skillnad från hemma när man bara rusar därifrån när man är klar efter tre timmar och handen blöder av skrivkramp.

Dessutom påpekade han att det var jätteviktigt att man anpassade längden på svaren efter poängen. Han sa att en fråga på fem poäng innebar ett svar på en A4 och en fråga på 10 poäng ett svar på två A4. Och även om man inte kunde svaret var det viktigt med själva textens volym, man kunde helst upprepa sig två-tre gånger mest för att fylla ut och kanske plocka poäng därav. Så länge det blev en sida.

Haha...vet inte riktigt om jag köper det. Kvantitet istället för kvalitet? Det återstår att se. Dom får för sig mycket saker här i Indien och det kanske inte alltid stämmer överens med verkligheten.

Precis som allt annat så dubbelkollar och trippelkollar vi all fakta och all information vi ges. Varenda en vi talar med utgår verkligen från sin subjektiva uppfattning och påpekar att SÅ ÄR DET MINSANN FÖR ALLA INDIER I HELA INDIEN.

Ovanpå det får vi dagligen höra hur det är i Västvärlden. På riktigt så blir vi "uppläxade" att joo så är det visst, för det har vi sett på TV/Americas funniest home videos/på film. En kväll så firade vi en tjejs födelsedag här på vårat hostel. Det är tradition här att man kletar tårta i ansiktet på den som fyller. Emmy frågade var den traditionen kom ifrån och fick till svaret att jo så gör ju Niiiiii! Vi tänkte att vi missat något och frågade igen. "Jaaa! Vi har sett att ni gör så på Americas Funniest Home Videos. Det är därför vi gör det."

Källkritik mina damer och herrar, det är inget man tillämpar här. Vi får oss många skratt om inte annat!

Nu återgå till en fredagskväll med examensplugg. Jajjemän, exams även på lördagar!

Kram! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela