Indien - landet som förändrar hela din världsbild.

Jag och min vapendragare Emmy har lämnat vår bomullstillvaro i Sverige för att söka lyckan i Indien. Vi byter ut de halvtrista salarna på Mälardalens Högskola mot Welingkar Institute of Management i Mumbai (Bombay). Vi lämnar kvarg, bandyklubbor, jantelagen och en stabil tarmflora hemma och byter ut det mot en årsförbrukning av imodium plus, 40 grader, total trafikkaos, fantastisk kultur och en kulinarisk käftsmäll á la himmelriket. Här beskriver vi kulturkrockar, vardagen och annat som vi upplever. En och annan bild laddas upp när nätverket tillåter. Följ vår resa och fall pladask för Indien så som vi gjort! Kul att just Du hittat hit!

Delhi och Agra

Publicerad 2013-04-01 14:09:47 i

Jag och Emmy flög till Delhi efter vår lektion på torsdagskvällen. Där mötte vi upp Julius som kommit för två veckors semestrande i Indien.

På fredagen hyrde vi privatchaufför som körde oss runt på olika sevärdheter. Hade aldrig annars valt detta sätt att se en stad på men efter otaliga varningar om västerländska kvinnors vistelse i framförallt Delhi så valde vi detta sätt. Vi såg bland annat India Gate, Gandhi museum, Lotus temple, Red Fort och en moské som rymmer 25.000 pers med utsikt över hela Delhi.

På lördagen åkte vi till Agra, där Taj Mahal ligger. Vi åkte kl 6 och resan dit tog 4,5 h med bil. Hemresan tog 6h och vi var rätt möra i både rumporna och svettlökarna. Vägarna är askassa och det fanns ingen AC trots löfte. Emmys blonda hår var helt grått och synligt råttfärgat av avgaser! Trots över 10 timmar bilande på en dag så var det värt det! Taj Mahal var en väldigt häftig och ståtlig byggnad och vi inledde dagen med en lunch på en roof top med vacker utsikt över The Taj! Vi passade även på att se Agra Fort innan vi åkte tillbaka till Delhi.

I övrigt vandrade vi omkring mycket och tittade på folk. Upplevde Delhi som härjigt men mycket renare och mindre trafik än Mumbai. Vi åkte tunnelbana nästan överallt, kändes som vi var mitt i London för den var nybyggd och modern och det var som att komma inne en helt egen bubbla. Vi åt god mat och underhölls av intriger i receptionen i ett på tok för lyhört "hotell". Var vi än gick ville folk fotas med oss, tre blondiner på utflykt. Ibland kunde det vara en kö på 8-10 pers som skulle ha posefoto med oss.

Som alla andra som kommer till Indien blev J magsjuk av mat så jag och Emmy fixade en medicincocktail i form av neonfärgade piller till J och tog sedan en dag med parkhäng och våfflor på självaste våffeldagen. (Farmor jag saknade såklart dina våfflor hur mycket som helst!).

Pillerna hjälpte Julle som kom på benen igen och dagen efter var det dags att flyga hem till vårt kära Mumbai.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela